Newmen

Kodėl vyrai dėvintys kostiumus yra sėkmingesni?

Pasak mokslinių tyrimų, vyrai nešiojantys kostiumus pasaulį mato plačiau ir geba priimti protingesnius finansinius sprendimus.

Kostiumą rengtis reikėtų ne tik į darbo pokalbį. Jei nori būti sėkmingas, turi jį rengtis kiekvieną darbo dieną. Tokie rezultatai gauti atlikus psichologinį tyrimą, kurio dėka buvo aiškinamasi kokią įtaką žmogaus sėkmei turi jo aprangos pasirinkimas ir skiriamas dėmesys įvaizdžiui.

Kalifornijos valstijos universiteto psichologai atliko tyrimą siedami aprangos pasirinkimą su pasitikėjimu savimi.

Pirmame eksperimente dalyviai buvo paprašyti dalyvauti apsirengę kasdieniškai. Testo metu buvo tikrinama kaip jie įsisavino suteiktą informaciją. Antro testo metu tie patys dalyviai testą atliko apsirengę formalia apranga.

Eksperimento rezultatai parodė, kad formalia apranga apsirengę žmonės yra labiau linkę situaciją vertinti plačiau, pažvelgti į faktus įvairiais kampais ir priimti racionalesnį sprendimą, o tai yra sėkmingo verslininko bruožas.

Abstraktus mąstymas padeda verslininkams ne vienoje situacijoje, pavyzdžiui plataus mąstymo žmogus yra atsparesnis kritikai ir vietoj to, kad priimtų ją asmeniškai, įsižeistų ir leistųsi to paveikiamas, jis komentarus įvertina, jei reikia, padaro išvadas ir dirba toliau.

Taip pat kostiumo dėvėjimas padeda jaustis savo finansų valdovu, o ne įkaitu, tad leidžia žmonėms priimti protingesnius finansinius sprendimus, išvengti emocinių pirkinių ir verčiau investuoti į ilgalaikę grąžą teikiančius šaltinius.

 

Išsirink kostiumą sau ir būk sėkmingas